Veel productwisseling, veel relatief korte badges, seizoensgebonden recepten en varieërende vochtgehaltes zijn kenmerkend in de Groente- en Fruitverwerking. Dat al deze kenmerken invloed hebben op de reguliere metaaldetectoren zien we terug op het moment dat de testkogels niet meer worden teruggevonden omdat de gevoeligheid veel te laag is gezet. Enkele voorbeelden van verschillen in het producteffect; Een zakje uien heeft een heel ander effect dan een evengroot zakje met broccoli. Een salade schotel met ceasar dressing heeft een ander effect dan een salade schotel met yoghurt dressing.
Om te voorkomen dat deze invloeden van het product een ongewenst effect hebben op de gevoeligheid en productie efficiëntie heeft CEIA een concept ontwikkeld dat het hele metaaldetectiesysteem waterdicht kan maken.
Dit concept bestaat uit oa.
- Multi-spectrum metaaldetector: Beste meetgevoeligheid, alles op slechts één programma, registratie van testen, geen valse detectie
- CEIA interface: Gebruiksvriendelijk, iedere operator zelf inloggen, begeleiding in testprocedure
- Borging: uitwerpsysteem incl. controle sensoren, koppeling naar Management Software
Voor diepvries groente verwijzen wij u door naar metaaldetectie diepvriesproducten.

Metaaldetectie fruit

Voorverpakte groente
Meer informatie?
Onze experts adviseren u graag over de mogelijkheden binnen uw branche.
Neem hiervoor contact met ons op +31 320 809 960.
Metaaldetectie oplossingen voor groente en fruit
- Losse metaaldetector voor inbouw in bestaande lijn
- Metaaldetector geïntegreerd op bandsysteem met controle sensoren
Comments are closed.